Mina samlingar

Under denna flik kommer jag publicera bilder på utvalda samlingar i min ägo. Ibland små samlingar, ibland väldigt stora. När samlingen omfattar tiotusentals nummer väljer jag för enkelhetens skull att bara visa er några av höjdpunkterna. Hoppas någon kan inspireras!

———————————————————————————————

OSTEOLOGI – Kranier

Delar av min kraniesamling. Kan Ni gissa djuret? OBS! För att försvåra det hela lite kan jag avslöja att djuret med etiketten ”får” är något helt annat…

1

1.

2

2.

6

3.

3

4.

5

5.

4

6.

7

7.

8

8.

9

9.

———————————————————————————————

TINTINBILAR

Sedan ett antal år tillbaka har jag samlat på allt som har med den fiktive belgiske journalisten Tintin att göra. Jag har albumen (på svenska samt ett antal andra språk), tröjor, filmer, modellfigurer, böcker m.m. Vad som lockar med Tintin? Jag antar att det har att göra med att det helt enkelt är tidlösa äventyr, som dessutom är väldigt vältecknade. Klicka på bilden nedan så kommer du till ett bildspel med delar av min bilsamling! Bilarna är identiska modeller av de bilar som återfinns i Hergés album. Majoriteten av dem bygger på verkliga förlagor.

———————————————————————————————

ÖLFLASKOR

Samlingen är bara påbörjad, men jag hoppas på tillskott. I dagsläget omfattar samlingen drygt 100 flaskor.  Klicka på flaskan så kommer du direkt till mitt bildgalleri!

———————————————————————————————

BÖCKER

Mitt bibliotek har växt en hel del genom åren. Innehållet spretar åt alla håll, med ett visst fokus på böcker, tidskrifter och småtryck om samlande. Jag hyser en förkärlek för ”udda böcker”, böcker som på olika sätt kan betraktas som kuriosa. En viss fallenhet har jag också på ”farliga böcker”, allt från Hitlers Mein Kampf till Maos Lilla röda.

Nedan ser ni exempel på såväl farliga böcker som linneana, böcker som på något sätt anknyter till botanikens furste, Carl von Linné. Natur och kultur går ofta hand i hand i mitt samlande.

Vill ni ha en mer detaljerad inblick i mitt bibliotek så kan ni kika in här!

———————————————————————————————

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s