Ångpunk

Ångpunk  – eller steampunk – är en kultur som blir större och större. Ångpunk utgår från den viktorianska eran. Ånglok, industriella revolutionen och vetenskap är grundbultar i ångpunkens ideologi. Men det stannar inte vid historisk fascination, nej det går längre än så. Man föreställer sig tiden så som man önskar att den såg ut, sen lägger man till tidens förkärlek för en slags industriell estetik och skapar en hel livsstill utifrån detta. I mångt och mycket är ångpunken en reaktion på vårt överteknologiska samhälle. Man vill ha teknik, men teknik som går att förstå, teknik som är handgriplig. Ångpunken är allt detta och mycket mer.

Amerikanen Jake von Slatt är en av förgrundsgestalterna till ångpunken. Se filmsnutten om honom och hans syn på vad ångpunk är. Detta är SÅ underbart!

Vad har då allt detta med samlande att göra, undrar du? Tja, svaret på den enkla frågan är att ångpunk föutsätter skapande, som i sin tur har sin grund i samlandet. Utan prylar till nya projekt inget skapande. Dessutom tycker jag helt enkelt att detta är bland det häftigaste jag sett på länge!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Samlande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s