Samla Tintin!

Just nu är jag inne i en intensiv period av Tintin-mani. Jag läser och ser allt jag kommer över, fakta om Tintin och Hergé, filmerna – och naturligtvis de härliga albumen! Tyvärr är min franska undermålig, så för mig återstår det engelska och svenska utbudet. Men det räcker långt, även om det inte är heltäckande.

Samla på Tintin har jag gjort sedan en längre tid. Min samling är inte så stor, men då och då tillkommer nya, kul föremål. Nu senast modeller av de bilar som förekommer i Tintins värld. Bilarna är ofast i skala 1:43 och mycket detaljrika. Alla modellbilar är exakta kopior såsom de framställs av Hergé i Tintins äventyr.

Det finns massor att samla på som är Tintin-relaterat. För de av er som önskar mer info om Tintin som samlarområde rekommenderar jag besök på nedanstående sajter. Men innan ni surfar dit, läs Michael Farrs utmärkta bok, Tintin – den kompletta guiden. Boken är översatt av vår svenske Tintinexpert, Björn Wahlberg, som också står bakom nyöversättningen av Tintins album.

Ett urval Tintin-länkar:

Annonser

6 kommentarer

Filed under Samlande

6 responses to “Samla Tintin!

 1. Magnus

  Hej, Du som är tintin fantast kanske kan hjälpa mig. Jag har 2 st tintin orginal böcker tryckta av Bonnier 1960, alltså de 2 första svenska tintin som trycktes. Det är Kung Ottokars Spira och Den Mystiska Stjärnan. Jag har oxå TinTin i Tibet sm är en jubileumsutgåva från 1979, tryckt av CarlsenComics. Alla 3 är i fantastiskt skick enl. mig dock har de 2 (1960) nårga skrap märke under förmodligen pga in och utdrag i hyllor. Vart kan jag få dessa värderade på ett ärligt sätt? Tack på förhand! Magnus

 2. collectio

  Ett bra tips är att ta kontakt med någon av entusiasterna på GenerationTintin.se.
  Där finns säkert någon med kunskaper som kan hjälpa dig.
  Lycka till!

 3. collectio

  Tyvärr vågar jag mig inte på värdesbedömningar, eftersom mina kunskaper är för begränsade. Visst har jag själv en hel del Tintin-material, men jag är långt ifrån någon expert.
  God Jul!

 4. Lina

  Hej!
  Nyligen avled min pappa och han hade ett 15-tal Tintin-bilar i olika form och färg.. Är det något du skulle kunna vara intresserad utav?
  Mvh Lina.

  • COLLECTiO

   Jag har som riktlinje att aldrig använda bloggen för kommers. Däremot kan jag tipsa dig om att lägga ut bilarna på någon auktionssida, t.ex. Tradera.com. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s